Budget og overblik

Home » Budget og overblik

Har du masser af penge i slutningen af måneden? Eller står den på pasta med ketchup den sidste uge inden du får løn? Her er et par gode råd til, hvordan du overskuer din økonomi, så du også har penge efter den fjerde:

Start med at skrive alle dine udgifter og indtægter ned. Det kan du gøre på et helt almindeligt stykke papir eller du kan bruge Penge- og Pensionspanelets fine budgetskabelon. Så får du styr på, hvor mange penge du egentlig har at bruge, når havregryn og husleje er betalt.

Din bedste ven til at holde styr på dine udgifter er en budgetkonto. Det er en konto du får lavet i banken, hvor alle dine regninger bliver betalt fra. Hver måned overføres der automatisk penge fra din lønkonto til din budgetkonto, så der er penge til at betale regningerne med. Regningerne bliver kun betalt, hvis du husker at tilmelde dem PBS, så det skal du lige gøre på din netbank. Ellers kan du få din bank til at tilmelde dem for dig.

Uforudsete udgifter er altid det, der vælter et budget, så husk at tage højde for, at du måske skal til tandlægen eller andet du ikke lige havde overvejet. En opsparing er også en god ide. Hvis du sparer penge op, undgår du at skulle låne, hvis du vil på ferie eller skal have nyt tv eller telefon.

Tip: Hvis du tit kommer til at bruge for mange penge tidligt på måneden, så drop dit Dankort. Hæv i stedet pengene i kontanter eller få et VISA Electron. Så kommer du ikke til at hæve over og ende med et stort overtræk.