SKAT

Home » SKAT

SKAT er de penge vi alle sammen betaler til samfundet, så der kan blive bygget veje og vi kan komme gratis i skole og på hospitalet.

Skatten bliver trukket direkte fra din løn. Du skal stadigvæk sikre dig, at det er det rigtige beløb, der bliver trukket. Hvis du betaler for lidt ender du med at skylde penge i skat og som al andet gæld betaler du ekstra gennem renter.

Dit vigtigste våben til at sikre dig, at du betaler det rigtige i skat hedder forskudsopgørelsen. På den står der, hvor meget du regner med at tjene i løbet af et år. Din skat bliver udregnet ud fra dette tal. Derfor skal du huske at ændre det, når der sker ændringer i din indtjening. Det kan for eksempel være, når du får nyt job, begynder at studere eller kommer på dagpenge.

Forskudsopgørelsen kommer i november. Her kan du tjekke om din indtægt for det kommende år ser nogenlunde rigtig ud. Du kan også rette i fx kørselsfradrag, hvis du har langt på arbejde og i rentefradrag, hvis du i forvejen har gæld.

Tip: Login med nem-id på SKATs hjemmeside og sørg for, at du ikke ender med at skulle betale penge tilbage. Du kan gøre det hele året, hvis din situation ændrer sig. Hvis du er i tvivl så kontakt SKAT. De er der for at hjælpe.

I marts kommer din årsopgørelse. Her kan du se, om du har betalt de penge i skat du skulle. Nogen gange skal du have penge tilbage. Nogen gange skal du betale penge. Husk at tjekke om alle tallene på årsopgørelsen ser rigtige ud.

Tip: Hvis du skal betale penge tilbage i SKAT og ikke har alle pengene her og nu, så kontakt dem og lav en afdragsordning. Husk at der kommer renter på, så det er billigst at betale det hele med det samme.