Køb på afbetaling

Home » Køb på afbetaling

Selvom du kun betaler en lille smule hver måned kan smart phone, fladskærm og bærbar computer på afbetaling ende med at blive en dyr fornøjelse.

Når du køber på afbetaling er det det samme som at låne pengene. Ligesom når du låner penge skal du betale mere end du ville, hvis du bare købte almindeligt. Derfor er det vigtigt at læse alt det med småt, så du ikke ender med at vælte dit budget med nemme afbetalingsløsninger.

Det kan være svært at gennemskue, hvad renter og omkostninger konkret betyder. Den nemmeste måde at udregne, hvad et lån egentlig vil koste dig er ved at gange dit månedlige afdrag med hvor mange måneder du er om at betale. Du betaler tit dobbelt så meget som hvis du køber kontant.

Eksempel: En computer koster 10.699 kontant. Man kan også købe en den på afbetaling for 319 kroner om måneden i 65 måneder. Det betyder, at man ender med at betale 20.700 kroner for en computer, der egentlig kun koster det halve. Spørg dig selv om du virkelig har lyst til at betale det dobbelte, når du køber på afbetaling.

Uanset hvad renterne og udgifterne er skal du være sikker på, at der er luft i dit budget til det månedlige afdrag. Husk at tænke længere end næste måned. Du hænger tit på afdragene i flere år. Hvis du tit skifter telefon eller computer kan du endda ende med at betale afdrag på en ting, du ikke bruger længere.