Ordforklaring

Home » Ordforklaring

Har du også svært ved at finde rundt i alle de ord som bankerne bruger? Bare rolig. Her er en hurtig forklaring, der er til at forstå.

ÅOP: ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Det er de penge du betaler ekstra, når du låner penge: renter, stiftelsesomkostninger, engangsomkostninger og gebyrer. ÅOP er ligesom en kilopris på lånet, så du kan sammenligne forskellige lån. Jo lavere ÅOP, jo mindre betaler du for lånet.

Betalingsservice: Hvis du har tilmeldt dine faste regninger til betalingsservice, bliver de automatisk betalt. Du kan tilmelde dem på enten netbak eller i banken.

Befordringsfradrag: Kan også kaldes for kørselsfradrag. Det er et skattefradrag til de personer som har langt på arbejde. På (LINK) kan du sørge for, at dit befordringsfradrag er korrekt.

Debitor: Det står på kontrakten, når du låner penge og betyder den der har lånt pengene.

Kautionist: En kautionist er en person som stiller sikkerhed for en andens person betaling af fx lån. Det vil sige, at kautionisten skal betale hvis personen ikke gør det.

Kreditor: Det står på kontrakten, når du låner penge og betyder den der låner pengene ud. Det kan både være en virksomhed som en bank og en privatperson.