Køb af bolig

Home » Køb af bolig

En bolig er ofte det største køb man foretager i løbet af sit liv. Derfor er det også et af de dummeste steder at lave et impulskøb, hvor man ikke tænker tingene ordentligt igennem først.

Det første spørgsmål du skal stille dig selv er, hvor længe du skal blive boende. Er boligen stor nok til dine fremtidsplaner eller skal du flytte til noget større, hvis du skal flytte sammen med en kæreste eller have børn?

Når du køber, kan du enten købe en ejerbolig eller en andel. Ejerboliger er typisk dyrere og kræver derfor et større lån. Andelsboliger er billigere og kræver et mindre lån, men du skal betale boligafgift – en form for husleje – oven i lånet.

Alle boligkøb kræver et indskud. Det skal du enten selv stille med eller låne til. Det er rigtig rigtig dyrt at låne til indskud, så overvej om du kan spare pengene sammen selv.

Der findes mange typer boliglån, der er gode i forskellige situationer. Penge- og Pensionpanelet har lavet en god oversigt, der hjælper dig til at finde det rigtige lån for dig .

Tip: Husk at få flere tilbud før du låner. At finde det billigste boliglån kan spare dig for mange tusinde kroner.