Pension

Home » Pension

Hvordan vil du leve, når du bliver gammel?

Der er lang tid til du skal pensioneres, men det er nu, du skal stille dig selv det spørgsmål. Du får automatisk folkepension og ATP livslang pension, når du bliver pensioneret, men det er ikke mange penge. Derfor skal du så hurtigt som muligt begynde at spare op til pension, hvis du gerne vil kunne nyde livet, når du ikke arbejder længere.

Tip: Det kan være, at du har flere forskellige små pensioner liggende fra dine gamle arbejdsgivere. Login ind på pensioninfo med nem-id og tjek det.

Du kan spare op til pension på flere måder. De to mest almindelige er arbejdsmarkedspension og privatpension. En arbejdsmarkedspension ligger i den lønaftale du har med dit arbejde, hvor en del af din løn automatisk spares op til pension. Mange arbejdspladser har arbejdsmarkedspension som en del af overenskomsten. I en privatpension tager du selv kontakt til et pensionsselskab eller til din bank og laver en aftale om, hvor mange penge du hver måned sparer op til pension.

Tip: Du kan blive klogere på de forskellige pensionsordninger på ATPs hjemmeside Pensionsklassen. ATP er uafhængige og prøver ikke at sælge dig noget.

Uanset hvordan du sparer op til pension er der en række spørgsmål, det er godt at have styr på inden. Du skal fx beslutte, om du får alle pengene udbetalt på en gang, når du skal på pension eller om du skal have et fast månedligt beløb. Pensionen skal også tage højde for om du er gift og om du regner med at få børn. Tal det hele igennem med en pensionsrådgiver eller din bank, så du har styr på, hvad dine behov er.

Husk: Pensionsalderen ændrer sig. Lige nu er den 67 år, men den vil helt sikkert blive sat op inden du skal pensioneres.